Sharepoint introduktionskurs

SharepointJag har varit på 3-dagars kurs i Stockholm under veckan och lärt mig vad Micrsosoft Sharepoint är för något. Göran Husman (Sharepoint MVP) från företaget Humandata var vår lärare och kursupplägget kändes helt okey.  Jag ska även gå fortsättningskursen där man får utveckla så det blir några till besök i huvudstaden under våren.

Produkten SharePoint, som jag inte haft någon tidigare kunskap om, visade sig vara ett grymt stort och komplext system för webbpublicering, dokumenhantering, collaboration etc.  Den stora fördelen med detta system kommer att vara integrationen med övriga MS produkter som Exchange och Office-paketet.  Men då krävs det att användarna har de senaste versiorna med Sharepoint funktionalitet inbyggd. För att få ut något av en SharePoint installation så bör stora delar av företagets miljö vara byggt runt MS-produkter.

Jag kan se fördelarna om man har en stor organisation där man har en homogen MS-miljö men för mer nischade ”webbområden” som webbpublicering så ser jag detta som alltför krångligt och resurskrävande i form av administration och konfiguration. Dessutom så kostar det ju multum om man inte använder sig av de nedskalade versionerna.

Här finns mer information om kursen på informators hemsida

o_testsitehomepage.JPG

2 reaktioner till “Sharepoint introduktionskurs”

  1. Hejsan Marcus, kul att du gillade kursen! Såg att du funderade på mer utbildning inom Sharepoint så kika in på länken ovan, idag släppte vi ännu fler kurser inom ämnet!

  2. Nu har det gått en tid sedan jag gick denna kurs. Det börjar mer och mer kännas som att MOSS var ”waste of time” för min del…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.