Flipperspelet The Flintstones är färdigt

The Flintstones pinball

De senaste veckorna så jag har shoppat (renoverat på flippertugg) mitt nyinköpta flipperspel The Flintstones. Spelet var ruskigt skitigt efter att ha stått ute i lokal de senaste tio åren. Varje del på spelplanen plockades bort och sedan gjorde jag en grundlig rengöring av spelplanen. En halv flaska Novus 2 senare så såg det bättre ut.

Spelet hade ett konstigt fel relaterat till switchmatrisen som gjorde att det blev kortslutningar då switchar på kolumn 8 aktiverades. Det här felet var relaterat till CPU-kortet och närmare bestämt U20 ULN2803A. Efter att jag bytt ut denna IC så funkade allt på spelet som det skulle. Kabinetthögtalaren var helt söndersparkade så jag installerade en av mina gamla 12-tummare där istället. Oj oj vilken bas det blev…

Självklart blev det en ny beställning från p4p med diverse prylar såsom nya gummin, lampor, dropdown targets etc. Efter att allt kommit på plats så blev det en provspelning som resulterade i ett nytt personligt high score på första försöket :D

Kolla på resultatet här: The Flintstones Pinball

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.