Hur man blir kvitt det störande ”starta om datorn” meddelandet i Windows

Givetvis poppar det förhatliga meddelandet om att jag måste starta om datorn precis då jag är mitt i nått viktigt arbetsmoment. Känner ni igen er? Den säger: Automatiska uppdateringar. Installationen har nästan slutförts. Datorn måste startas om innan uppdateringarna börjar gälla. Vill du starta om nu? ”Starta om nu” eller ”starta om senare”

 Starta om datorn

Om jag råkar fortsätta skriva så kan det bli så att jag automatiskt väljer ”starta om nu” med konsekvensen att windows stänger ner mina program och startar om datorn. Eftersom jag har ett 20-tal applikationer igång med en massa data i dessa så tar denna procedur säkert 10-15 minuter.

Om du väljer ”starta om senare” så tror du att du ska slippa meddelandet. Men icke, det dyker upp igen då man minst av allt vill se det. Om du sedan försöker döda processen wuauclt.exe i aktivitetshanteraren så går det bra men inom kort så börjar dialogen poppa upp igen.

Men det finns ett sätt att få stopp på eländet på ett enkelt sätt. Det gör man genom att stänga av tjänsten som sköter detta. Klicka på Start -> Kör… för att få upp en kommandoprompt. Väl där skriver du:

sc stop wuauserv

Om du tittar i tasktray (meddelandefältet) så ser du att den förhatliga ikonen är borta och du slipper popupen. Voila! Men kom ihåg att du förmodligen bör starta om datorn inom den närmsta tiden. För att lättare komma ihåg det här kommandot så kan du skapa en bat-fil med detta kommando.

7 reaktioner till “Hur man blir kvitt det störande ”starta om datorn” meddelandet i Windows”

  1. Nicke: Ja det borde fungera. Men när du sedan startar om datorn så kommer wuauserv att vara startad igen automatiskt.

  2. Du borde få nobel pris! :D Tack för informationen, hade glömt bort att stänga av dessa automatiska uppdateringarna som bara gör livet surt…

  3. Funkade perfekt. Man tror man ska hinna hämta kaffe, just då dyker den upp & startar om & man har ingen aning om var man var någonstans. Livsfarligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.