Minimera alla program från snabbstartsfältet

Den lilla behändiga ikonen som ”minimerar alla program” som finns i Windows XP’s snabbstartsfält råkade försvinna idag. Jag lyckades inte hitta den heller så vad gör man? Det visade sig att man enkelt kan återskapa ikonen. Öppna din favorit-texteditor och skriv in följande rader

[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop

Till sist sparar du denna fil med namnet ShowDesktop.scf
Du har nu en sprillans ny quick launch ikon.

Vad är då filer med scf-filändelsen? Jo en ”Windows Explorer Command Shell Command File”. Dessa filer körs av SHELL32.dll och är en speciell filändelse som håller sig hidden även fast man i windows väljer att visa filändelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.