Stänga av session restore i Firefox

Jag har efter att min Firefox blivit uppdaterad fått en feature påslagen som jag INTE gillar. Nämligen att programmet ideligen vill återställa mina tidigare sessioner vid uppstart. Men varför skulle jag vilja trycka på ytterligare en knapp då jag ska köra igång min favoritwebbläsare? Som tur är går det att stänga av sådana här dumheter – session restore.

För att stänga av session restore gör man enligt följande:
1) Skriv about:config i adressfältet (URL) och tryck enter
2) Du får då upp alla inställningar för Firefox.
3) Leta reda på browser.sessionstore.enabled flaggan
4) Dubbelklicka på den så att den blir false

3 reaktioner till “Stänga av session restore i Firefox”

  1. Tack för tipset. Nu är detta ett gammalt tips så jag tänkte komma med lite nyare grejer. I senaste Firefox 24 så har jag stängt av allt som har med göra med session restore via about:config och har nu fått bort detta smått irriterande när man startar Firefox.

    Kan även komma med ett tips till när jag ändå är här. Vill ni att Firefox ska starta snabbare så installera Firefox Preloader. Länk: http://firefox-preloader.en.softonic.com/ Tack för ordet.

  2. Tack för tipset. Jag har inte behövt disabla session restore på de senaste versionerna av FF. Jag upplever det inte längre som ett problem då dom nu anpassat gränssnittet så att det blev trevligare. När jag skrev detta 2007 så var det ett väldigt irriterande moment.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.