Nytt skidområde byggs på Funäsdalsberget

Min ”gamla” favoritpist Funäsdalsbacken kommer att få en rejäl uppfräschning de kommande åren. Man kommer att satsa 250 miljoner på att bygga ut skidområdet. Första byggetappen, där man bygger liftar och backar mot Kåvan, ska vara klar redan i höst. Nästa etapp blir att bygga backar och liftar ner mot Funäsdalsbyn. Och sista etappen blir att bygga fler skidområden. Dessutom ska man rusta upp den gamla toppstugan till något spektakulärt.

Snacka om kraftig vitamininjektion för hela Funäsdalen. Det här projektet tror jag stenhårt på och det kommer att skapa en mer levande centralort i Funäsdalsfjällen. Jag längtar till den dag då jag kan käka lunch i toppstugan, ta på mig skidorna och susa ner i backarna genom byn för att slutligen ta sexstolsliften, som börjar vid Funäsdalssjön, upp till toppen igen.

Artikel i ÖP
Funäsdalsberget
Fjällstuga Funäsdalen uthyres

Eftersom jag var i Funäsdalen i helgen så passade jag på att ta bilder på bygget:
FunäsdalsbergetFunäsdalsbergetFunäsdalsbergetFunäsdalsbergetFunäsdalsbergetFunäsdalsbergetFunäsdalsbergetFunäsdalsbergetFunäsdalsberget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.