Flipperäventyr i Tallin

Före resan till Tallin för några veckor sedan så gjorde jag en grundlig research på nätet. Av det jag kunde komma fram till så fanns det inga indikationer på att man kunde spela flipper i Tallin. Så tanken på att lira flipper på resan övergavs. Jag hade förhoppningar på att det eventuellt kunde finnas flipperspel på båten, men det visade sig att det endast fanns arkadmaskiner på den.

Jaama TurgMemorabilia Jaama TurgMemorabilia Jaama Turg

På lördagen så drog jag iväg till ryssmarknaden på Jaama Turg för att se om de hade någon sovjet-memorabilia till salu. I katakomberna under tågstationen så såg jag plötsligt ett gäng gamla arkadspel. Min känsliga flippernäsa fick då upp vittringen om att det kunde finnas ett eller några flipperspel i närheten. Jag går närmare får att undersöka och fick då syn på ett flipperspel som jag aldrig spelat på tidigare. Spelet var ett Williams Fire! från 1987. Hur detta spel hamnat i fd. sovjetunionen vet jag inte.

Williams Fire Williams Fire!Jonas lirar flipper

Som ni kan se av bilderna så var skicket på spelet riktigt dåligt. Det var en enormt skitig spelplan och ingen av displayerna fungerade som de skulle. Nåväl, trots att spelet såg risigt ut så testade jag och Jonas det. Till vår stora glädje så var det bra tryck i flipprarna (bättre än på AFM på Olearys i Sundsvall) och de flesta switcharna fungerade.

Esterna kan inte vara sådana flippervirtuoser för vi tog high-scores på löpande band. Efter en timme så hade vi inte mer tid utan fick lämna maskinen med några krediter i den (hur många vet vi inte för displayen fungerade inte). Totalt lade vi i denna maskin 5 kroon som är 3 svenska kronor. För detta fick vi 3 spel. Ett spel kostade 2 kroon och tre spel kostade 5 kroon. Så det blev riktigt mycket flipperunderhållning per investerad krona i Tallin.

Under hela vår flippersession så pågick det skumma saker bakom vår rygg. Ryssar som såg riktigt farliga och risiga ut höll på med svarta affärer av något slag. Detta skedde 3m bakom samt 3m till höger om oss. Vi såg att det byttes varor mot pengar och vice versa. Antagligen så hade man den lokala knark-hotspoten just i denna skumma underjordiska korridor. Så medans en av oss spelade så fick den andra stå och hålla kollen på ryssarna. Vi var aningen smårädda och tyckte att vi spelade flipper med livet som insats. Men rygg mot rygg så blev detta en häftig flipperupplevelse och vi klarade oss helskinnade därifrån.

3 reaktioner till “Flipperäventyr i Tallin”

  1. det där stället är inte världens bästa nej å luften kan ju va tbc fylld också så de e inge vidare ställe å stanna på faktiskt.
    tro de eller ej men medans jag spelade där var de en narkoman som dog i toan där bakom och ambulanspersonal å polis kom dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.