Uppgraderar från WordPress 2.3 till 2.7

Då jag skapade bloggen så var det första gången jag testade WordPress och den aktuella versionen var då 2.3. Sedan dess så har det runnit mycket vatten under broarna och WordPress är nu uppe i version 2.7. Det var alltså på tiden att uppdatera den här installationen till ”latest”. Att uppgradera WordPress visade sig vara väldigt enkelt och förvånansvärt smidigt bara man följer instruktionerna. Efter några minuter var både databas och programfiler uppdaterade. Då jag installerat programvaran och sedan loggar in på administrations-sidorna så möts man av en total remake av gränssnittet. Men som tidigare så är det väldigt enkelt att hitta saker och ting. En rolig detalj var att WP påpekade att det finns en svensk version av WP 2.7 som jag kunde installera. Några knapptryckningar senare så installerades WP på svenska automatiskt utan att jag behövde lämna webbsidan. Mycket imponerande!

Saker som imponerar på mig:
* Automatisk uppdatering och installation av plugins.
* Automatisk uppdatering av själva WordPress ”core”
* Det nya GUI:t. Snyggare, enklare och bättre.
* Enkel och smidig uppgradering och installation.
* Widgets för sidopanelen som ändras via wp-admin

Nu tänker jag installera ett nytt tema och anpassa sajten för denna. Så sidan kan se lite tokig ut ett tag och vissa länkar kan vara döda innan jag fått till det.

Summering:
Wordpress 2.7 är en riktigt bra version om man jämför med 2.3 som jag körde tidigare. Man har kommit riktigt långt såväl användarmässigt som systemmässigt. WordPress är riktigt imponerande både som blogg-verktyg och CMS. Det finns ingen tvekan längre, jag kommer nu definitivt att använda WordPress som mitt primära CMS-system.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.