”Operation aborted” i Internet Explorer och javascript

Det fel som orsakar att användaren får upp meddelandet ”operation aborted” i Internet Explorer i kombination med javascript tog mig en lång stund att klura ut. Detta fel har gäckat mig i flera månader utan att jag lyckats lösa det. Tydligen så klarar inte IE att uppdatera DOM-trädet på ett visst sätt utan att crasha.

Operation aborted

Felet beskrivs här och en lösning beskrivs här

Min lösning var att sätta defer=”defer” på det javascript som ändrar i webbsidan dynamiskt så att det körs först när sidan laddats och renderats. Ovanpå detta så lade jag scriptet som uppdaterar sidan i en onload=doMyStuff(). På så sätt SKA sidan ha renderats klart innan jag börjar ändra i den. Så tror jag åtminstone att det funkar…

Det finns en anledning till att utvecklare ogillar Internet Explorer i alla dess former. usch och fy…

En kommentar till “”Operation aborted” i Internet Explorer och javascript”

  1. Hej Marcus!

    Hittade ditt inlägg om ”Operation aborted” och försökte kontakta dig men hittade inga kontaktuppgifter – så provar här. Skulle verkligen behöva ställa några frågor och skulle så uppskatta din hjälp.

    Svara gärna med ett mail till mig om du vill!

    Med vänlig hälsning
    Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.