”Operation aborted” i Internet Explorer och javascript

Det fel som orsakar att användaren får upp meddelandet ”operation aborted” i Internet Explorer i kombination med javascript tog mig en lång stund att klura ut. Detta fel har gäckat mig i flera månader utan att jag lyckats lösa det. Tydligen så klarar inte IE att uppdatera DOM-trädet på ett visst sätt utan att crasha.

Operation aborted

Felet beskrivs här och en lösning beskrivs här

Min lösning var att sätta defer=”defer” på det javascript som ändrar i webbsidan dynamiskt så att det körs först när sidan laddats och renderats. Ovanpå detta så lade jag scriptet som uppdaterar sidan i en onload=doMyStuff(). På så sätt SKA sidan ha renderats klart innan jag börjar ändra i den. Så tror jag åtminstone att det funkar…

Det finns en anledning till att utvecklare ogillar Internet Explorer i alla dess former. usch och fy…

En kommentar till “”Operation aborted” i Internet Explorer och javascript”

  1. Hej Marcus!

    Hittade ditt inlägg om ”Operation aborted” och försökte kontakta dig men hittade inga kontaktuppgifter – så provar här. Skulle verkligen behöva ställa några frågor och skulle så uppskatta din hjälp.

    Svara gärna med ett mail till mig om du vill!

    Med vänlig hälsning
    Sandra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.