Shanghai Kina

Här kommer en kortare lägesrapport. Jag och Petter befinner oss i Shanghai, Kina. På vägen hit så hann vi även med ett kortare stopp i Istanbul där vi på 7 timmar hann med att se de största sevärdheterna och äta våra livs första äkta döner (kebab). Vi har nu varit i Shanghai i fyra dagar och har sett det mesta som går att se av de centrala delarna av staden. Staden är otroligt mäktig med alla hundratals eller tusentals skyskrapor och alla byggen som pågår precis överallt. Kineserna har varit snälla mot oss förutom tiggare och gatusäljare som vi tycker är ganska jobbiga. Maten går det inte att klaga på, inte kinamat som hemma utan riktig kinamat. Igår åt jag mitt livs första manet och det var väl ingen höjdare. Idag är det tänkt att vi ska åka vidare till Beijing. Kineserna och särskilt små barn kallar oss för laowai som betyder ”utlänningarna” och det får vi höra nästan hela tiden….

En del sajter på nätet verkar vara blockerade härifrån Kina så som Facebook, youtube och andra farliga webbsidor. Så vi kan tyvärr inte logga in på dessa.

På fyra dagar så har jag knäppt 600 bilder varav några som ni kan se nedan. Petter har knäppt lika många så det blir en hel del sorterande när vi kommer hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.