Varför skrivaren Epson Stylus D120 suger (och andra bläckstråleskrivare)

Okey, den är inte min men en familjemedlem har köpt denna skrivare BILLIGT så den verkar inom min intressesfär (dvs att jag får ta hand om den om det blir problem). Jag har krigat mot den ett tag och var från början bländad av dess läckra skinande utseende. Men här blev man verkligen lurad. Varför suger då dessa skrivare:

* Bläckpatronerna är dyrare än guld

* Bläckpatronerna är dyrare än skrivaren själv

* Bläckpatronerna tar slut snabbare än man hinner säga ”utskrift”

* Man måste ha komplett uppsättning patroner (alla färger) för att kunna skriva ut även om man bara ska skriva ut svartvitt

* Den kräver munstyckeskontroll för varje körning (som verkar sluka bläck även den)

* Den är långsam och bullrig

* Utskrifterna var väl sisådär också

* Kostnaden per utskrift blir hårresande

* Varje gång du slår på den så verkar bläcknivån sjunka trots att du inte skriver ut något.

* Drivrutinerna är skrattretande, okey ”köpa bläck” ska man, jag har fattat nu

Köper man en sådan här skrivare är man fullständigt lurad. Håll er undan från allt som har med Epson Stylus att göra. Skrivarbranschen riktad mot konsumenter är ett enda stort skämt. Om du nu ändå har en sådan här skrivare, mitt råd är att köpa bläck (refill) från ebay och fylla på själv istället för nya patroner som kostar skjortan. Mitt bästa råd är dock att slänga dessa skrivare på tippen. Köp inte!!! Det borde vara illegalt att sälja sånt här och Epson borde skämmas.

Köp istället en ny bra eller begagnad laserskrivare. Själv så kör jag med en gammal HP Laserjet 4000 samt en HP laserjet 4600dn som jag är otroligt nöjd med. Där räcker en laddning toner till 10 000 utskrifter. Det funkar även bra med refill på dessa så att de blir billiga att ladda om.

Fler som hatar epson stylus skrivare. Haha!

Aldrig mer bläck-skrivare för mig och inte för dig heller. Köp laserskrivare som är något dyrare men du tjänar på dessa i längden.

5 reaktioner till “Varför skrivaren Epson Stylus D120 suger (och andra bläckstråleskrivare)”

 1. Jag har en sprillans ny Epson Stylus SX105.
  Allt du beskriver stämmer till punkt och pricka!
  Jag hatar HELVETET!!!!
  Har en amerikansk vän, Tom Jones på facebook som lagt ut en video när han skjuter en skrivare i bitar med en 357 Magnum och jag skulle gjort detsamma om jag hade en puffra!!
  Visserligen en Dell men det verkar vara samma skit! Här är länk till videon om du har facebook!?

  http://www.facebook.com/video/video.php?v=1936028531209&comments

  Aldrig mer en Epson!!!!!!!!

  Ha en bra dag!

 2. Tack för länken, den skrivare jag pysslade med slängde jag på skroten i ren ilska. Jag slog till och med sönder den med en klubba så att ingen skulle få för sig att använda den till något. Hade ”nyplasten” kvar. Jag blir arg bara jag tänker på skiten…

 3. Det stämmer.. stylus sx 115, verkar bara bli värre och värre. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHHHHHHH sorry var tvungen att ta ut min ilska, har pysslat med skitet i flera timmar!

 4. Sitter å skrattar här.. hahaha! måste bara instämma i klagosången fy satan vilket jävla piss!! Har spenderat otaliga timmar med denna nyckfulla pjäs Epson Stylus SX115 eller kort å gott – djävulsmaskinen! Den ger mig konsekvent magont och ett avgrundsdjupt hål i plånboken för alla satans procedurer som måste genomföras som verkligen slukar bläck utöver att den klarar en handfull utskrifter i bra kvalité innan det är dags att ringa inkClub. Det är som att tassa runt ett koleriskt spädbarn som man försöker göra på gott humör med osinliga resurser välling men utan minsta framgång. Den känner från och till inte igen originalpatroner och den kräver som sagt att man fyller på ALLA patroner för svartvita utskrifter osv. Hade det inte varit för att jag haft användning för scannerfunktionen (när den väl fungerat) hade jag troligen rankat det som mitt sämsta köp någonsin alla kategorier! (från ElGiganten Linköping)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.