CyanogenMod 7 på HTC Desire Z

Det stora kruxet med att roota sin Android-smartphone är det ofta går att göra på tusen olika sätt och att det måste stämma med ett stort antal parametrar så som versioner av mjukvara, vilken firmware man har, vad man installerat innan etc. Då man kör igång är det oftast en enda stor djungel och man far fram och tillbaka mellan olika forum och läser på, laddar hem filer och mixtrar. Man får nästan räkna med att det inte ska gå smärtfritt, men det är väl det man får leva med då hela förfarandet är ganska osupportat/på egen risk.

Nåväl, idag rootade jag min HTC Desire Z och installerade Cyanogenmod 7. Det tog lite tid mycket på grund av problem med det jag nämnt ovan. Eftersom jag hade den senaste officiella uppdateringen så var jag tvungen att först nedgradera mobilen till en tidigare version och detta framgick inte så bra i olika guider. Om du vill göra samma sak som mig så behöver du bara följa dessa guider i turordning. Skit i resten, de gör dig bara förvirrad.

1. Installera ADB (Android Debug Bridge) på din pc

2. Nedgradera firmware. (på svenska)

3. Fortsätt på officiella wikin med rootningen

4. Flasha Cyanogenmod

Efter detta är du klar. Med lite flyt så borde det inte ta längre tid än 1h och om man är erfaren/snabb så kan man nog göra det på en halvtimme. Kom ihåg att göra backup ;-)

Notering
Efter några veckors användning så kan jag konstatera att den största positiva skillnaden mot fabriks-ROM’en är batteritiden. Nu räcker en laddning minst två dagar medan jag tidigare behövde ladda telefonen dagligen. Övrigt noterbart är att telefonen känns mycket rappare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.