Min första Windows phone 7 app

Igår var jag på appslöjd med Microsoft och gjord min första Windows Phone 7 app. Det gick förvånansvärt bra och enkelt var det. Appen är klar, men tyvärr kan jag inte publicera den på marketplace då jag inte tycker att det är värt att betala 99$ årligen för utvecklar-licensen.

Då min app ska vara en gratisapp som max ett hundratal personer skulle använda så är det inte ekonomiskt motiverat att lägga upp den. Så tyvärr Microsoft, eran prismodell för WP7 passar inte för hobbyutvecklare av småskaliga appar. Det känns nästan som att man motarbetar sådana.

Androids prismodell med en engångsavgift på 25$ dollar känns här betydligt mer rimlig. Det priset är satt för att få bort de värsta HelloWorld-apparna men utan att skrämma bort hobbyutvecklarna. Det finns väl inget syfte med att motverka utvecklare till den egna plattformen kan man tycka som i WP7 fallet. Apple Ios-utvecklare får tydligen också betala samma summa.

Inkomsterna som dessa bolag får av utvecklarna borde vara försumbar i det stora hela. Den enda anledningen till denna barriär, som jag kan se det, är att genom att ha en relativt hög avgift så får man upp kvaliteten på apparna som publiceras. Det genom att de som satsar på att utveckla till en plattform verkligen ser till att jobba med sina appar med motiveringen att om man betalar en relativt hög avgift så vill man utnyttja det till fullo. Något som en hobbyutvecklare kanske inte har råd/tid med på samma sätt.

Så lite besviken är jag ändå på Microsoft att min app inte kan publiceras på marketplace under rådande omständigheter. Om Windows Phone får en större spridning så skulle jag omvärdera mitt beslut att inte publicera, men i dagsläget så är det inte värt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.