Flipperspel

Ett av mina starkaste intresse är flipperspel i alla dess former. Det är roligt att spela och minst lika roligt meka med dem. Det enda problemet är att dom tar så mycket plats. Min passion är att ha spelen rena, fina och fullt fungerande för maximal njutning.

Jag är stolt medlem i Sundsvall Pinball som är föreningen för flipperentusiaster i Sundsvall med omnejd. För tillfället är det ganska dålig aktivitet i föreningen men vi är några fantaster som håller lågan uppe.

Mina tekniska kunskaper om flipperspel är huvudsak koncentrerade till Williams från System 1 upp till de sista 90-talsspelen. Om du har problem med ditt spel så kan jag hjälpa dig. Det är bara att höra av dig.

Här hittar du bilder på mina flipperspel

Mina flipperspel är för tillfället

The Addams Family
Det mest producerade spelet alla tider och säkert det mest populära av dom alla. Bytte till mig detta mot Flintstones. TAF spelade jag väldigt ofta då jag var på träningsläger i fjällen på 90-talet och därför var jag tvungen att skaffa denna klassiker.

Star Trek Next Generation
STTNG är förmodligen ett av de bästa och svåraste spel som någonsin tillverkats. Eftersom jag är en Star Trek nörd så var jag tvungen att skaffa detta spel. För att kunna njuta av detta spel så måste man verkligen att lära sig att nudga eftersom outlanes:en är sjukt rinniga. Förmodligen blir detta spel en keeper….

World Cup Soccer
Fotbollsspelet som gjordes inför fotbolls-VM i USA 1994. Ett snabbt och roligt spel, dvs. något av ett partyspel. Det är alltid roligt att skjuta mål av någon konstig anledning. GOAL!

High Speed II – The Getaway
Har varit ett av mina favoritlir ända sedan jag spelade det första gången i Klövsjö 1994. Inte så mycket finlir på detta utan mer råspelande till tonerna av La grange med ZZ-top. Då saftblandaren går igång så känner man sig som en wizard. Mitt första hemmaflipper som jag nog aldrig kommer att sälja.

HSII

Firepower II
Firepower II är producerat 1983 och är därmed mitt äldsta spel. Ett skönt classic-lir som bygger på Williams klassiker Firepower. Det har 2-bollars multiball, lane change, en ramp, orbit-shot och ljud från gamla tv-spel. För att få igång detta så var jag tvungen att laga en hel kedja med kretsar på driverkortet. Det var mycket lärorikt! För att ha vara ett så gammalt spel så är spelplanen i bra skick. Mest bara slitet vid insertsen. Hade stått utställt i en Folk Park på den tiden. Spelet blir nog kvar i samlingen…

Firepower II

Spel som jag ägt men som nu är sålda

The Party Zone
Kommer…

The Shadow
Av många rankat som ett av de mest svåra och komplexa spelen. Det håller jag med om. Det är inte lätt att komma till final battle. Skuggan är perfekt som hemmaspel eftersom det är svårt att bli less på det. Väldigt rättvisa regler. Sålde detta efter att jag blivit en Immortal. Kommer förmodligen att sakna det…

The Shadow

Demolition man
Ett widebody spel där fokus ligger på att skjuta combos och köra multibollar. Har dessutom massor med ramper. Spelet var alltför likt flera av mina andra spel så det såldes.

Demolition man

Fish Tales
Det gröna sköna fiskespelet som jag tyckte att det var riktigt svårt att få någon kläm på. Saknar det ibland…

Fish Tales

The Flintstones
Detta spel köpte jag av konkursboet för Sundsvalls Bowlinghall i riktigt dåligt skick. Efter en shoppning så blev det dock riktigt bra klass på det. Kanske det av mina spel som varit i bäst skick. Det bar lite för lättspelat för mig men ett riktigt bra spel som är underskattat av flippervärlden. Passar bäst i barnfamiljen. Yabba-dabba-dooo. Saknar även detta ibland….

Flintstones

Andra spel i mitt liv

Theathre of magic
På Logicas kontor i Sundsvall står ett Theathre of magic som jag spelat väldigt mycket på. Ett kanonlir som lätt hamnar på min personliga topp-10 över flipperspel. Spelet var i bedrövligt skick då jag började på Logica men efter att jag fått shoppa det så är spelet i kanonskick. Enda klagomålet är att det kan kännas lite väl enkelt…

26 reaktioner till “Flipperspel”

 1. Hej! Vet du var kan jag få tag i ett familjen Addams flipperspel i gott skick? gärna inom Sverige.
  Hälsningar Gucka

 2. Det brukar dyka upp titt som tätt på blocket eller på SFS. Det gäller bara att hålla utkik efter ett. Eller annonsera om att du letar efter ett på SFS’s forum.

 3. Hej, jag hittade din sida av en slump när jag Googlade på flipperspel. Undrar om du kanske kan ge mig ett råd. Jag är ägare av ett Williams Top Hat från -87. Jag funderar på att sälja spelet men är absolut ingen expert och behöver hjälp med att få det värderat innan jag lägger ut för försäljning. Har du någon aning om vart jag kan vända mig för att få hjälp med värdering? Maila mig gärna. lind_micke@yahoo.se
  MVH Micke från Härnösand

 4. Hej har ett judge dredd i dåligt skick.. kan du fixa det åt mig i den mån det går ? 070 999 44 20

  // Jens

 5. Hej.. Har googlat runt lite. Jag har ett flipperspel ståndes i garaget. Det är Ninja Turtles. Funderar på att sälja det. Det fungerar och det finns reservdelar till som gummiband och dylikt. Men hur mycket kan jag sälja detta spelet för tro?

 6. Hej. Jag vet inte riktigt vad man kan få får det faktiskt. Det beror på hur många Turtles-samlare det finns. Men om jag får gissa så mellan 6-9000kr beroende på skick.

 7. Hej! Har en äldre flipper som kom till mig från Borgbacken i Helsingfors. Den heter Bad Cats, vet inte åldern exakt, flippern finns lagrad hos en vän i Skåne. Bra skick. Värde, finns det intresse i Sverige etc?

 8. Hej.
  Kul att du finns.Jag behöver råd kanske är du mannen som kan hjälpa mig?
  Jag har ett Willams Gorgar från 1979 som är i bruksskick några lampor är trasiga,några säkringar är ute,skåpet är väl ok med tanke på att det stått offentligt.
  Vad tycker du ska jag sälja,renovera,behålla det ?
  Jag betalade 2500 kr för 15 -17 år sedan.

  MVH

  André

 9. hej,hej!

  Vet inte om jag kan få hjälp här men jag testar. Min bror har tappat bort org. nyckeln till sitt star trek flipper. Efter ett strömavbrott har spelet gått över till ”insert coin” mode. Finns det nån nyckel på nått sätt eller måste jag borra upp låset? Tacksam för alla svar.

  MVH rikard

 10. Tjena.

  Har fått ett litet flippersug, och funderar på att köpa ett eget spel. Vet du om det finns några spel i sundsvall, bor själv i härnösand och här finns det inga spel att spela på så långt ögat når.

  Vad tror du man får ge för ett WCS idag?

  Föreningen har inga spelkvällar där en novis kanske skulle kunna få lite råd?

 11. Hej.
  Skulle vilja ha tag på en som kan laga Flipper i Jönköping. Någon du vet om??
  Har ett Williams flinstone 1994. Stänger heltplötsligt av sig under spel, samt att högra ”flippren” blir väldigt seg under multiball. Inte under ”vanligt” spel. Hoppas du kan hjälpa mig.
  Eller vet någon som kan, kan väl maila mig.
  pjungling@hotmail.com

 12. Funderar på att köpa ett Star Trek Next Generation. Har du någon aning om hur mkt jag får räkna med att betala för ett i gott skick?
  /J

 13. Tror inte jag är den rätta mannen att hjälpa dig då det är ett sånt gammalt spel. Jag har själv ett System 7-spel (Fire Power II) och det är ganska meckigt att jobba med det, inget som är särskilt lockande. Om du gillar spelet och kan hålla det fungerade så behåll det. Gorgar är ju en klassiker, det första talande spelet. Annars så sälj det, men du får tyvärr inte så mycket för det, skulle gissa på att du bara för 3-4000 kr för det.

 14. Bad Cats är från 1989 (http://ipdb.org/machine.cgi?id=127) och tillhör således generationen 80-talsflipper. Värdet är således lägre än 90-tals spel. Det som påverkar priset mest är om det är roligt eller inte. Eller om det finns ytterst få av ett spel i Sverige så att samlare ”slåss” om det. Har ingen koll på bad cats. jag skulle gissa på 5-7000 kr. Lägg ut det på Blocket så får du svar direkt.

 15. hej! har ett jurassic park-the lost world som ja tänkte sälja men det behövs service på det då dislpayen inte funkar, vet du någon i göteborgs området som kan sånt?
  mvh sofia

 16. Hej Marcus!
  Jag är lycklig ägare av ett Williams Laserball från 79. Jag fick det av en eventbyrå för att det inte fungerade! Nu fick jag liv i det, kortvarigt, men efter att ha knuffat på det lite i min speliver så gick huvudsäkringen. Nu när jag ersätter säkringen startar det i diagnostiseringsläge och när jag startar om spelet går säkringen varje gång.
  Har du en aning om var jag ska börja felsöka?
  Vänligen Micke

 17. har åxå ett getaway hemma som jag funderar på o sälja vad ska jag sätta ut det för
  mvh lasse

 18. Hej Marcus!
  Kul att läsa om alla dina flipperspel! Själv har jag ett Party Zone som jag gillar riktigt mycket trots dess relativt enkla spelplan. Och så har jag ett World Cup 94 som absolut är ett riktigt bra partyspel!
  Har dock en ett par småproblem med World Cup 94, till och från (mestadels till) börjar flipprarna att gå som galningar utan att man gör något. Man får poäng utan att man gör något och diverse olika ljud spelas upp. Ibland funkar det efter att man startat om spelet. Har kört igenom de tester som verkar relevanta men har inte hittat några fel, Har du något hett tips på felsökning?
  Tack på förhand!
  Hälsn:// Lasse

 19. Hej !
  Har ett Williams Cyclone 564 i bra skick, tror jag :-)
  Vad är ett sånt värt
  /Henrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.