Rengöra förgasare till skoter med ultraljudstvätt

Precis i starten av vintersäsongen ska ska givetvis skotern börja jävlas och det är en Arctic cat ZR-580 från 1995. Skotern har ju inte gått riktigt bra sedan jag köpte den begagnad för några år sedan, men nu var det verkligen illa. Efter att ha testat det mesta för att få till det så hittade jag lösningen..

Symptom
Motorn går bra på tomgång men bluddrar med högre gas. Justering av förgasaren gör ingen märkbar skillnad hur än man skruvar. Stannar gärna i uppförsbackar.

Lösning
Som sista utväg så tänkte jag att det var lika bra att rengöra förgasarna som är 2 st Mikuni VM40 för dom såg väldigt skitiga ut. Jag hade med framgång rengjort förgasaren till båtmotorn i somras så det skulle inte skada att göra samma sak med dessa. Så jag tog fram ultraljudstvätten, doppade förgasarna i den och körde ett antal omgångar tills dess att det blev rent.


Skitiga skoterförgasare


Får sig ett bad


Börjar bli renare. Kolla färgen på vattnet.


Skillnaden mellan en skitig och ren förgasare

Dessa förgasare behövde verkligen den här grundliga tvätten. Efter att jag blivit nöjd med resultatet så skruvade jag ihop förgasarna och monterade på skotern. Ställde in förgasaren med grundinställningarna från manualen. Några drag senare så var maskinen igång och som ett under så fungerade allt på en gång. Körde iväg en sväng och kunde glatt konstatera att jag hade en ny skoter för så här bra har skotern aldrig gått i min ägo. YIPPIE!

Ultraljudstvätten har betalat sig flera gånger om vid det här laget, det enda trista är att jag borde ha köpt en större.

2 reaktioner till “Rengöra förgasare till skoter med ultraljudstvätt”

  1. Har en Arctic cat panthera från 2000 som dör av ibland och det kommer mer och mer. Det är som om den inte får bensin för ett kort ögonblick, den ”strungnar”. Letade efter bränslefiltret men hittade inget. Är det nån som kan ge mig nåt tips på vad det kan vara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.